Referenties

Gerealiseerd

Cadiz

Antwerpen

Door de herontwikkeling van de vroegere douanesite, droegen wij als conceptontwikkelaar bij tot de heropwaardering van de meest authentieke buurt van het Eilandje: de Cadixwijk. Het leegstaande kantoorgebouw werd in 2013 afgebroken en maakte plaats voor een ontwikkeling bestaande uit 184 appartementen, kantoren, retail,

horeca, een RVT en een supermarkt waar de hele wijk al een tijdje op zat te wachten.Samen met de Stad Antwerpen legden we een nieuw buurtpark aan op de vroegere parking. Tevens werd de tramlijn richting buiten- en binnenstad doorgetrokken en de omliggende straten heraangelegd. Kortom: een sterk staaltje stadsvernieuwing in de praktijk.

2016
Oplevering
269
Units
39.500
Oppervlakte
Gerealiseerd

Groen Zuid

Antwerpen

Groen Zuid is een toonbeeld van een duurzame ontwikkeling met respect voor de diversiteit die zo eigen is aan Vlaanderen. De wijk sluit aan op de bestaande morfologie van de buurt en ook in de wijk werden appartementen en woningen optimaal gecombineerd. Bij de ontwikkeling van Groen Zuid werd er bewust afgestapt van het concept van een traditionele verkaveling en werd er voornamelijk rekening gehouden met de woonwensen van de toekomstige bewoners, jong én minder jong. Verschillende toparchitecten
werkten mee aan het project: Binst Architects, META

Architectuurbureau, STAM Architecten en BOB361 Architects. Het ontwerpbureau Stramien stond in voor de landschapsarchitectuur. Door de samenwerking van de vier architectenbureaus werd de verscheidenheid in vormgeving nog versterkt. Binst nam het ‘supervisorschap’ op zich en waakte over de uitvoering van het beeldkwaliteitsplan. Het eindresultaat is een aangename nieuwe woonwijk, die dankzij de collectieve binnentuin en het buurtpark ademruimte genereert voor jonge gezinnen en al wie dicht bij de stad in een kwalitatieve en groene omgeving wil wonen.
 

2020
Oplevering
393
Units
39.000
Oppervlakte
Gerealiseerd

Reepkaai

Kortrijk

De Leie kleurt al eeuwen de geschiedenis van Kortrijk. Enkele jaren geleden begon het stadsbestuur met het opwaarderen en hertekenen van de stroom, binnen een ambitieuze totaalvisie. Met de Leiewerken werd de rivier uitgediept en verbreed en werden de oevers verfraaid. De nieuwe Leieboorden staan borg voor woonkwaliteit

in de letterlijke zin van het woord. In dit prachtige decor realiseerden wij het eerste private residentiële stadsvernieuwingsproject met 38 appartementen en 9 penthouses langs de waterkant, op een boogscheut van de Markt en de Broeltorens.

2017
Oplevering
47
Appartementen
6.000
Oppervlakte
Gerealiseerd

De Weverij

Sint-Niklaas

Woonerf De Weverij biedt duurzame woonoplossingen voor elke generatie en levensstijl: van budgetvriendelijke appartementen en eengezinswoningen tot erkende assistentiewoningen voor senioren. Het woonerf is gesitueerd op de terreinen van Schoeters-Bruggeman, de vroegere textielfabriek in Sint-Niklaas.

De verwaarloosde industriële site werd door CORES opgewaardeerd naar een kwalitatieve nieuwe woonwijk met een groen centraal buurtpark. De autoluwe woonwijk wordt niet alleen een thuis voor nieuwe bewoners, maar ook een ontmoetingsplek waar de buren welkom zijn: het centrale buurtpark zorgt ervoor dat de buurt opnieuw verweven wordt.
 

2020
Oplevering
211
Units
19.000
Oppervlakte
Gerealiseerd

København

Gent

Wonen in København staat synoniem voor rustig wonen, vlak bij een bruisende stadsomgeving. De Gentse Voorhaven, en meer bepaald de wijk Muide-Meulestede, is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest dynamische en upcoming stadsbuurten. Op de hoek van de Kopenhagenstraat en de Terneuzenlaan voorziet project København 82 appartementen met

zicht op het water en het groene binnengebied. Tussen København en aanpalend project Øslo is er nog een extra bebouwing voorzien voor buurtondersteunende functies die de wijk nog meer zullen doen openbloeien. Hiermee bevestigt CORES Development de ambitie om met vastgoedprojecten mee de herontwikkeling van stadswijken te initiëren.
 

2020
Oplevering
82
Appartementen
9.500
Oppervlakte