Referenties

Cadiz Antwerpen

Gerealiseerd

Cadiz Antwerpen
Door de herontwikkeling van de vroegere douanesite, droegen wij als conceptontwikkelaar bij tot de heropwaardering van de meest authentieke buurt van het Eilandje: de Cadixwijk. Het leegstaande kantoorgebouw werd in 2013 afgebroken en maakte plaats voor een ontwikkeling bestaande uit 184 appartementen, kantoren, retail, horeca, een RVT en een supermarkt waar de hele wijk al een tijdje op zat te wachten.
Samen met de Stad Antwerpen legden we een nieuw buurtpark aan op de vroegere parking. Tevens werd de tramlijn richting buiten- en binnenstad doorgetrokken en de omliggende straten heraangelegd. Kortom: een sterk staaltje stadsvernieuwing in de praktijk.
2016
Oplevering
269
Units
39.500 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

Wauwhaus Maastricht
Wauwhaus is een studentencomplex dat niet alleen een woning is, maar een echte gemeenschap van generatie Z studenten. Door in te zetten op deze gemeenschappelijke ruimtes wordt de sociale interactie tussen de studenten gestimuleerd en ontstaat er een eigen community.
Hiermee onderscheidt dit vernieuwende concept zich van het huidige aanbod aan studentenhuisvesting in Maastricht.
2020
Oplevering
4.500 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

Reepkaai Kortrijk
De Leie kleurt al eeuwen de geschiedenis van Kortrijk. Enkele jaren geleden begon het stadsbestuur met het opwaarderen en hertekenen van de stroom, binnen een ambitieuze totaalvisie. Met de Leiewerken werd de rivier uitgediept en verbreed en werden de oevers verfraaid.
De nieuwe Leieboorden staan borg voor woonkwaliteit in de letterlijke zin van het woord. In dit prachtige decor realiseerden wij het eerste private residentiële stadsvernieuwingsproject met 38 appartementen en 9 penthouses langs de waterkant, op een boogscheut van de Markt en de Broeltorens.
2017
Oplevering
47
Appartementen
6.000 m2
Oppervlakte
Nieuwbouw Gent

Gerealiseerd

Øslo Gent
Woonproject Øslo bestaat uit 70 appartementen en penthouses. De drie gebouwen zijn doordacht gepositioneerd in een U-vorm, waardoor een groene en geborgen binnenruimte ontstaat waar de bewoners kunnen genieten van de rust en kinderen veilig kunnen spelen.
Het woonaanbod omvat ook enkele corenting appartementen met slaapkamers van gelijkwaardige grootte en elk een eigen badkamer. Dit concept werd ontwikkeld als antwoord op een concrete vraag naar een nieuw type woonformule, zowel vanuit het oogpunt van de eindgebruiker, als de investeerder/eigenaar.
2021
Oplevering
9.000 m2
Oppervlakte
70
Units

Gerealiseerd

De Weverij Sint Niklaas
Woonerf De Weverij biedt duurzame woonoplossingen voor elke generatie en levensstijl: van budgetvriendelijke appartementen en eengezinswoningen tot erkende assistentiewoningen voor senioren. Het woonerf is gesitueerd op de terreinen van Schoeters-Bruggeman, de vroegere textielfabriek in Sint-Niklaas.
De verwaarloosde industriële site werd door CORES opgewaardeerd naar een kwalitatieve nieuwe woonwijk met een groen centraal buurtpark. De autoluwe woonwijk wordt niet alleen een thuis voor nieuwe bewoners, maar ook een ontmoetingsplek waar de buren welkom zijn: het centrale buurtpark zorgt ervoor dat de buurt opnieuw verweven wordt.
2020
Oplevering
211
Units
19.000 m2
Oppervlakte
Overzichtsfoto Kobenhavn in Gent (een CORES Development project)

Gerealiseerd

København Gent
Wonen in København staat synoniem voor rustig wonen, vlak bij een bruisende stadsomgeving. De Gentse Voorhaven, en meer bepaald de wijk Muide-Meulestede, is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest dynamische en upcoming stadsbuurten. Op de hoek van de Kopenhagenstraat en de Terneuzenlaan voorziet project København 82 appartementen met
zicht op het water en het groene binnengebied. Tussen København en aanpalend project Øslo is er nog een extra bebouwing voorzien voor buurtondersteunende functies die de wijk nog meer zullen doen openbloeien. Hiermee bevestigt CORES Development de ambitie om met vastgoedprojecten mee de herontwikkeling van stadswijken te initiëren.
2020
Oplevering
82
Appartementen
9.500 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

De Varens Hove
Woonproject De Varens is gelegen op de Boechoutsesteenweg, vlak bij het centrum van Hove. De luxueus afgewerkte appartementen werden ontworpen met veel aandacht voor privacy. Dankzij de grote raampartijen en een slimme inplanting van de terrassen kunnen de bewoners ten volle genieten van de groene parktuin en extra veel zonlicht.
Residentie De Varens is op vlak van wooncomfort helemaal afgestemd op efficiëntie en flexibiliteit. Alle overgangen (balkons, terrassen, inkomzones…) werden drempelloos ontworpen en de gemeenschappelijke inkompartijen zijn ruim bemeten, wat praktisch is. Nu en in de toekomst.
2020
Oplevering
32
Appartementen
4.500 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

Dorpserf Humbeek
In de dorpskern van het gemoedelijke Humbeek liggen 12 aangename ééngezinswoningen. Rust gegarandeerd, want de woningen bevinden zich in een woonerf, grenzend aan tuinen, een weiland en stille straten. Tegelijk woont men hier dicht bij de A12 en alle andere belangrijke invalswegen naar Brussel, Antwerpen en Mechelen.
De vier gebouwen van het Dorpserf, met telkens drie aaneengeschakelde woningen, zijn geïnspireerd op langgevelhoeves. Voor de buitengevel kozen de ontwerpers een lichte, natuurlijke kleur die ook in het dak terugkomt. Gevelopeningen, terrasscheidingen en carports benadrukken de aangename sfeer van het Dorpserf.
2019
Oplevering
12
Woningen
2.000 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

De Melkerij Anderlecht
Deze residentie in de Melkerijstraat in Anderlecht bestaat uit 4 gebouwen met 136 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. De appartementen bieden veel lichtinval en bieden tegelijk een hoge mate van privacy. De gebouwen zijn hedendaags en met aandacht voor detail vormgegeven. Terrassen, balkons en ramen zorgen ervoor dat de architectuur nooit verveelt.
De Melkerij ligt aan de rand van een moerasgebied dat in 2002 door het Brussels hoofdstedelijk gewest als landschap beschermd werd. De waarde van deze groenzone is uniek door zijn bijzondere fauna, flora en schoonheid.
2021
Oplevering
136
Appartementen
11.500 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

Groen-Zuid Antwerpen
Groen Zuid is een toonbeeld van een duurzame ontwikkeling met respect voor de diversiteit die zo eigen is aan Vlaanderen. De wijk sluit aan op de bestaande morfologie van de buurt en ook in de wijk werden appartementen en woningen optimaal gecombineerd. Bij de ontwikkeling van Groen Zuid werd er bewust afgestapt van het concept van een traditionele verkaveling en werd er voornamelijk rekening gehouden met de woonwensen van de toekomstige bewoners, jong én minder jong.
Verschillende toparchitecten werkten mee aan het project: Binst Architects, META Architectuurbureau, STAM Architecten en BOB361 Architects. Het ontwerpbureau Stramien stond in voor de landschapsarchitectuur. Door de samenwerking van de vier architectenbureaus werd de verscheidenheid in vormgeving nog versterkt. Binst nam het ‘supervisorschap’ op zich en waakte over de uitvoering van het beeldkwaliteitsplan. Het eindresultaat is een aangename nieuwe woonwijk, die dankzij de collectieve binnentuin en het buurtpark ademruimte genereert voor jonge gezinnen en al wie dicht bij de stad in een kwalitatieve en groene omgeving wil wonen.
2020
Oplevering
393
Units
39.000 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

De Blekerij Diest
Het woonproject De Blekerij van CORES Development was de eerste stap in de herontwikkeling van de stationsbuurt. Het doel is om de stationsomgeving nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen als een hoogwaardige woon- en werklocatie. Het gebied wordt een schakel tussen het station en de binnenstad. Rondom De Blekerij zorgen enkele verkeersluwe straten voor veel rust, en binnen werd alles ingericht met het oog op gemak, kwaliteit en ontspanning.
De 68 appartementen en 2 woningen werden ontworpen met alle aandacht voor modern wooncomfort. Tussen de 4 gebouwen wordt een gemeenschappelijke binnentuin aangelegd. De locatie uniek, met een prachtig uitzicht op de Demer en vlak bij de stationsomgeving die helemaal wordt opgewaardeerd.
2019
OPLEVERING
73
UNITS
7.500 m2
OPPERVLAKTE

Gerealiseerd

De Mouterij Haacht
De Mouterij biedt het beste van twee werelden. Het complex ligt in het centrum van deze groene gemeente, net naast de hoofdstraat, maar het is er toch aangenaam rustig. Bovendien is Haacht de gedroomde uitvalsbasis voor wie in Leuven, Mechelen of Brussel werkt, maar toch niet in de stad wil wonen.
De appartementen en erkende assistentiewoningen in De Mouterij zijn energie-efficiënt, met overvloedige lichtinval en grote ramen waardoor u tijdens de wintermaanden optimaal geniet van de lage zonnestand. De wooneenheden op het gelijkvloers worden afgescheiden van het rustige en groene binnengebied door een haagstructuur. Dit versterkt het binnengebied en zorgt voor een optimale privacy van de bewoners.
2019
Oplevering
87
Appartementen
8.500 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

Harmonie 3 Antwerpen
In hartje Antwerpen, in de Harmoniestraat, ontwikkelde CORES Development ‘3 Harmonie’, een woonproject met 12 appartementen en 3 patio-appartementen. Het hedendaagse ontwerp van SVRArchitects past subtiel in het straatbeeld met vooral herenhuizen en appartementen. Het materiaalgebruik en de vormentaal refereren naar de gevels van de woningen die typerend zijn voor deze buurt.
In een omgeving met parken en cultuur op wandelafstand en een kwalitatief aanbod scholen, zullen jong én minder jong, single én gezin zich helemaal thuis voelen. Door de vlotte ontsluiting naar de E19, de Ring en de Singel en de nabijheid van openbaar vervoer is ook de vlotte bereikbaarheid een belangrijk pluspunt.
2020
Oplevering
15
Units
1.500 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

Harmonie 9 Antwerpen
In hartje Antwerpen, in de Harmoniestraat, ontwikkelde CORES woonproject 9 Harmonie met 14 eigentijdse appartementen en 4 moderne stadswoningen temidden van een groene oase. De keuze voor kwaliteitsmaterialen en het afwerkingsniveau is typerend voor ‘9 Harmonie’.
De 4 woningen bevinden zich in het binnengebied van het nieuwe woonproject en vormen een buffer tussen de gemeenschappelijke tuinzone en de private tuintjes. Ze zijn bekleed met houten gevelafwerking en voorzien van een sheddak. Onder het gebouw bevindt zich een ondergrondse parking en aan de achterzijde een ruime fietsstalling.
2020
Oplevering
18
Units
2.000 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

West Hasselt
Tussen de Hendrik van Veldekesingel en de Sint-Servaasstraat in Hasselt, vormen de gebouwen van woonproject WEST een nieuwe trendy woonwijk op wandelafstand van het bruisende Hasseltse stadscentrum. Een hip 'quartier' waarin we 'samen wonen' herdefiniëren. Het kloppende hart van deze nieuwbouwwijk is een centraal park, omsloten door een interessante mix van ranke woningen en appartementen.
WEST kleurt de stadskaart groen: energiezuinige woonunits in duurzame materialen en afgewerkt met warm cederhout, een buurtpark en een gezellige boomgaard. Groendaken die regenwater recupereren en een autowasplaats waar je dat regenwater ook nuttig kan gebruiken. Slimme oplossingen voor een gezonde en duurzame woonomgeving.
2020
OPLEVERING
130
APPARTEMENTEN
13.500 m2
OPPERVLAKTE

Gerealiseerd

Netedijk Duffel
Wonen aan het water spreekt nog steeds tot de verbeelding. Residentie Netedijk bestaat uit 36 ruime appartementen en 4 prachtige penthouses, met 2 of 3 slaapkamers. Alle leefruimten en doorlopende terrassen zijn naar de Nete of het Van der Lindenplein georiënteerd. De slaapkamers situeren zich aan de kant van het binnenplein, zo genieten de bewoners zoveel mogelijk stilte en rust.
Niet de architectuur drukt zijn stempel op de omgeving, maar de omgeving geeft vorm aan het gebouw. De heldere baksteenarchitectuur volgt de horizontale bewegingslijnen van de stroom en de dijken. Het gebruik van natuursteen en glas brengt de dynamiek van de getijdenstroom over op het gebouw.
2019
Oplevering
42
Appartementen
5.500 m2
Oppervlakte

Gerealiseerd

Hopveld Haacht
In Haacht voelt u zich altijd thuis.  Zeker als u in nieuwbouwproject Hopveld woont, centraal gelegen op de hoek van de Rijmenamsesteenweg en Klapgat. Hier woont u comfortabel, op wandelafstand van het gezellige dorpscentrum.
In Hopveld geniet u van een klassevolle woonomgeving met veel licht, ruimte en aandacht voor uw privacy. De 46 appartementen en penthouses en 2 gelijkvloerse commerciële ruimtes liggen rond de gemeenschappelijke binnentuin waar het heerlijk vertoeven is.
2021
Oplevering
6.000 m2
Oppervlakte
48
units