18 december 2020

CORES DEVELOPMENT ONTWIKKELT SAMEN MET MOTEL ONE IN HARTJE ANTWERPEN

PERSBERICHT 18 DECEMBER 2020
CORES Development en Motel One zetten samen hun schouders onder de ontwikkeling van een nieuw hotel gelegen in het historische centrum van Antwerpen. Voor de Antwerpse vastgoedontwikkelaar is het de eerste keer dat het een totaalontwikkeling van een hotel voor zijn rekening neemt.

Het hotel zal ontwikkeld worden aan het ruime plein Oever en Scheldeken, waar zich nu nog een woonzorgcampus bevindt. De ligging, op de winkelas naar het Zuid en vlakbij de vernieuwde kaaien, is ideaal voor toekomstige hotelgasten, maar verzekert door de specifieke instructies in het RUP van de binnenstad ook dat de harmonie in de historische buurt behouden wordt.

Het huidige woonzorgcentrum op de historische site maakt plaats voor een eigentijds kwalitatief gebouw, ontworpen door Binst Architects en aangepast aan het rustige en historische karakter van de buurt. De 221 hotelkamers zullen verspreid worden over twee blokken, die door het binnengebied en ondergronds met elkaar verbonden worden.

50% van de site zal onbebouwd blijven en dienen als groene patio, die de gebouwen aan de zijden van Oever en Scheldeken met elkaar verbindt. Antwerpenaren zullen ook kunnen genieten van de bar van het hotel, langs de kant van het plein aan Oever. Aan de zijde van Scheldeken zijn geen publieke functies voorzien, waardoor de smalle straat zijn rust behoudt.

Voor het ontwikkelen van hun allereerste hotel tekende CORES een samenwerking met de internationale keten Motel One, dat na het succes van hun hotel in Brussel, op zoek was naar een tweede locatie in België. Motel One is een Duitse designhotelketen dat al 75 hotels exploiteert in 10 Europese landen.

“Antwerpen heeft enorm veel potentieel. De stad heeft altijd al een centrale rol gespeeld in Europa, maar ook in de toekomst zal Antwerpen een van de belangrijkste metropolen in Europa blijven. Niet alleen toeristen zakken af naar de vele bezienswaardigheden, het is ook vaak de bestemming voor zakelijke trips. Deze brede reikwijdte komt perfect overeen met onze doelgroep,”, legt Stefan Lenze van Motel One uit.

Sophie Deprez, CCO van CORES Development:

“Dit project ligt ons nauw aan het hart omdat het over onze eigen stad gaat en een nieuw concept aan ons -inmiddels sterk uitgebreide- portfolio toevoegt. De locatie combineert de levendigheid van het ruime plein aan Oever en de rust van Scheldeken. We bewijzen hiermee dat we ook met een hotelconcept een historische buurt kunnen herwaarderen en interactie met de omwonenden kunnen creëren.”

De werken beginnen eind 2021 na de verhuis van het huidige woonzorgcentrum. De opening van het hotel staat gepland voor 2024.