3 juni 2022

CORES ONTHULT NIEUWE NAAM WATTLAND TIJDENS SFEERDOK MECHELEN

Lange tijd was de site gelegen tussen de N16, de Dijle en de Fluviusgebouwen bij het grote publiek gekend onder de werknaam ‘Eandiswijk’, maar daar komt zondag 5 juni verandering in.

Om iedereen kennis te laten maken met het totaalproject aan het Keerdok organiseert Stad Mechelen op zondag 5 juni een tweede editie van Sfeerdok. Tijdens de festiviteiten zal ook de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Dijle feestelijk worden geopend. Een mijlpaal in de evolutie van het Keerdok naar dé nieuwe place to be van Mechelen om te wonen en te genieten. 

Het ideale moment voor CORES om ook haar toekomstplannen voor deze nieuwe hotspot uit de doeken te doen en Wattland aan iedereen voor te stellen. Een groene en duurzame woonwijk vlak bij het centrum van Mechelen.

Met de naam Wattland kiest CORES voor een verwijzing naar de historiek van de site met als vorige eigenaar netbedrijf Fluvius (Watt) en de toekomst, waarin het zuidelijke deel van de wijk wordt ingericht als ‘Wetlands’ om het water natuurlijk te laten infiltreren.

Meer weten over wonen in Wattland, een plek in het groen waar energie in de lucht hangt? Ontdek er alles over op Sfeerdok Mechelen.
Meer info: www.mechelen.be/sfeerdok en www.wattland.be