6 juni 2019

COREST DEVELOPMENT LANCEERT 1E INTERNATIONALE PROJECT IN DEN HAAG

PERSBERICHT

CORES Development​, Lakenvelder Investment Group & Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaan samen 844 appartementen ontwikkelen aan de Verheeskade in Den Haag. De drie partijen tekenden op 5 juni op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam een intentieverklaring waarin de samenwerking werd vastgelegd.

De woningen maken deel uit van een omvangrijke gebiedsontwikkeling, waarbij het gebied rondom de stations Den Haag CS, HS en Laan van NOI zich ontwikkelt tot een internationaal competitief district: het Central Innovation District. In dit gebied moet een groot deel van de stedelijke groei van Den Haag gestalte krijgen. Doel is dat het CID uitgroeit tot een duurzaam, leefbaar en inclusief hart van de stad met een uitstekende bereikbaarheid en internationale aantrekkingskracht.

De plannen van Syntrus Achmea, Lakenvelder Investment en CORES Development voorzien in vier woonblokken waarover de 844 appartementen worden verdeeld. Bedoeling is dat 30 procent van de woningen wordt bestemd voor de sociale huur. In de plint van de woonblokken is ruim 3.100 m2 commerciële ruimte getekend. De drie partijen willen de plannen de komende periode verder uitwerken in nauw overleg met de gemeente Den Haag. Het complex is ontworpen door OPL Architecten Utrecht.

“We hebben het volste vertrouwen in de kracht van onze onderlinge samenwerking”, zegt Edvard van Luijn, director Acquisitie & Ontwikkeling bij Syntrus Achmea. “Deze nieuwe woningen voorzien in een grote behoefte aan betaalbare huisvesting en geven een duurzame impuls aan de ontwikkeling van Den Haag, ook in internationaal opzicht. Onze institutionele opdrachtgevers hebben daarmee uitzicht op een uitstekende belegging.”

Voor Lakenvelder Investment Group, als initiatiefnemer van het project, is een grote stap genomen in de ontwikkeling van de locatie én de mogelijke uitbreiding met toekomstige aansluitende ontwikkelingen. Hierdoor ontstaat een mooie toevoeging aan de stadswijk Laakhaven. De strategische samenwerking met CORES Development​ heeft hieraan bijgedragen evenals de goede samenwerking met de gemeente Den Haag en niet in de laatste plaats Syntrus Achmea Real Estate & Finance”, aldus Ingmar Dirkse van den Heuvel, managing partner Lakenvelder Investment Group.

“Dit ambitieuze herontwikkelingsproject komt er in nauw overleg met de gemeente Den Haag. We zetten sterk in op participatie met alle stakeholders, inclusief de buren en de ontwikkelaars van andere projecten binnen de wijk, om zo tot een kwalitatieve buurttransformatie te komen. Het gaat immers over het toekomstbeeld van de gemeente Den Haag.”, zegt Peter Leyssens, medeoprichter van CORES Development . “Met dit project bevestigen we de mogelijkheden die de hertekening van een stadswijk te bieden heeft, met kwalitatief maatwerk en lokale integratie als belangrijke uitgangspunten.”