Projecten

In voorbereiding

Royale Belge Brussel
In samenwerking met Urbicoon, Foresite en Ape zal CORES Development het voormalige hoofdkantoor van verzekeraar Royale Belge herontwikkelen.
Het iconische kruisvormige gebouw met cortenstalen frame, ontwikkeld in de late jaren ’60 en omgeven door 10 hectare groen, wordt omgevormd tot een gemengd project met kantoren, sportfaciliteiten en horeca. + Bekijk project
2025
Oplevering
43.000 m2
Oppervlakte

In voorbereiding

Uitbreidingstraat Antwerpen
Dit kantorenproject wordt in samenwerking met Alides ontwikkeld. Het is gelegen aan de Antwerpse Singel en ook het station Antwerpen Berchem is vlakbij, waardoor er op een duurzame manier aan woon-werkverkeer gedaan kan worden.
De beschikbare ruimte wordt optimaal ingezet. Zo wordt er nieuwe groene ruimte gecreëerd die opengesteld wordt voor de buurt. Daarnaast wordt er op de site plaats voorzien voor diensten waar buurtbewoners ook gebruik van kunnen maken. + Bekijk project
2024
Oplevering
30.000 m2
Oppervlakte
The Arch Brussels offices

In voorbereiding

The Arch Brussel
CORES versterkt haar aandeel op de Brusselse markt, dit keer aan de Koning Albert II-laan, waar het zo’n 15.000 m² zal herontwikkelen naar een gemengd programma met kantoren, conferentiecentrum, coworking-ruimte, restaurant en sportclub.
De site is ideaal gelegen op een steenworp van het Brusselse Noordstation en het voetgangersgebied van centrum Brussel. Het project belooft een state-of-the-art gebouw te worden op gebied van duurzaamheid en comfort. + Bekijk project
2025
Oplevering
15.000 m2
Oppervlakte

In voorbereiding

Den Oever Antwerpen
Dit is het eerste hotelproject voor CORES Development. Waar beter dan in eigen Stad? Aan de oevers van de Schelde maakt de voormalige woonzorgcampus van Gasthuiszusters Antwerpen binnenkort plaats voor een eigentijdskwalitatief hotelconcept, voorzien van alle hedendaagse comfort en aangepast aan de sfeervolle context van de bruisende Antwerpse binnenstad.
Aan de kant van Den Oever wordt de lobby van het hotel aangevuld met een trendy bar. De 221 hotelkamers zijn verspreid over twee gebouwen aan weerszijden van de site. Binst Architects werkte hiervoor een ontwerp uit dat op slimme wijze de vleugels aan Den Oever en Scheldeken met elkaar verbindt.
2023
Oplevering
7.000 m2
Oppervlakte

In voorbereiding

Verheeskade Den Haag
CORES Development, Lakenvelder Investment Group & Syntrus Achmea Real Estate & Finance ontwikkelen samen 844 appartementen aan de Verheeskade in Den Haag. De plannen voor deze grootschalige binnenstedelijke herontwikkeling voorzien in vier woonblokken waarover de 844 appartementen worden verdeeld.
Bedoeling is dat 30 procent van de woningen wordt bestemd voor de sociale huur. In de plint van de woonblokken is ruim 3.100 m2 commerciële ruimte getekend. Het complex is ontworpen door OPL Architecten Utrecht. Met dit project bevestigen de partners de mogelijkheden die de hertekening van een stadswijk te bieden heeft, met kwalitatief maatwerk en lokale integratie als belangrijke uitgangspunten.
2026
Oplevering
79.000 m2
Oppervlakte