15 maart 2024

Award Winning Team

MIPIM Awards 2024

We zijn meer dan trots om aan te kondigen dat Royale Belge twee MIPIM Awards heeft gewonnen: Best conversion project and Best mixed-use project!

De renovatie van het uitzonderlijke terrein van Royale Belge revitaliseert een iconisch gebouw en het omliggende 11 hectare grote park. Met kantoren, een hotel, restaurants, coworkingruimtes, een auditorium en een gezondheidscentrum ondersteunt het gemengde programma de herintegratie van het gebouw in het stedelijke leven van Brussel.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om deze content te bekijken.

ROYALE BELGE: ALL-IN-ONE-HOSPITALITY CONCEPT

Royale Belge, oorspronkelijk ontworpen door René Stapels en Pierre Dufau, is een gedurfd voorbeeld van de luxueuze bedrijfsarchitectuur uit de jaren 60. Oorspronkelijk werd het gebouw ontwikkeld als hoofdkwartier van Royale Belge Insurance, vandaag voldoet het beschermde gebouw van meer dan 40.000 m² aan alle hedendaagse eisen, zonder aan erfgoedwaarde te verliezen en biedt het, naast kantoor- en coworkingruimte, een hotel met 180 kamers, een conferentiecentrum, een foodmarket, drie restaurants en een fitnesscentrum met binnen- en buitenzwembad.

Royale Belge

De impressionante nieuwe verticale hal stelt de ruimtes op de begane grond en de eerste en tweede verdieping met elkaar in verbinding en laat licht doordringen tot de kern van het gebouw.

Verticale hal Royale Belge

Samen met Urbicoon, Foresite en APE werkte CORES Development aan de reconversie van het imposante kantoorgebouw.  Het nieuwe Royale Belge-gebouw werd door Caruso St John Architects en Bovenbouw Architectuur ingebeeld en ontworpen, en in samenwerking met DDS+ uitgevoerd.

www.mipimawards.com