13 september 2023

Iconisch Royale Belge-gebouw start tweede leven

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om deze content te bekijken.

Omringd door 10 hectare weelderig beukenbos, onderging het iconische Royale Belge-gebouw in Watermaal-Bosvoorde de afgelopen jaren een ware metamorfose. Samen met Urbicoon, Foresite en APE werkte CORES Development aan de reconversie van het kantoorgebouw van 40.000m².

Het nieuwe Royale Belge-gebouw werd ingebeeld en ontworpen door Caruso St John Architects en Bovenbouw Architectuur en werd in samenwerking met DDS+ uitgevoerd. De reconversie van het monumentale, maar ook monofunctionele bronskleurige bouwwerk in kruisvorm tot een dynamische en multifunctionele plek gebeurde met respect voor het bouwkundige erfgoed.

Souverain 25, all-in-one hospitality concept

Het nieuwe gemengde programma van Souverain 25 omvat naast kantoren en co-working ook een hotel, restaurants, foodmarket, auditotium en sport- en wellnesscentrum, waarmee het gebouw opnieuw zijn plaats verwerft in het Brusselse stadsleven. De impressionante nieuwe verticale hal stelt de ruimtes op de begane grond en de eerste en tweede verdieping met elkaar in verbinding en laat licht doordringen tot de kern van het gebouw.

Belgische interieurarchitect Lionel Jadot

Onder het artistieke oog van de Belgische (interieur)architect, designer en artiest Lionel Jadot werden de archetypische lijnen van het gebouw ook doorgetrokken naar het interieur dat werd opgebouwd uit echte materialen, zoals leder, beton, keramiek, aluminium en hout. Wie in Souverain 25 binnenkomt, wordt ondergedompeld in een onvervalste, hedendaagse hotelbeleving in de sfeer van toen. Zo is het restaurant geïnspireerd op het New Yorkse Four Seasons-hotel van Mies van der Rohe uit de jaren twintig en zijn de hotelkamers onder meer een knipoog naar Le Cabanon en ‘the machine for living’-filosofie van Le Corbusier – hyperfunctioneel dus, maar ook warm en geruststellend.

Ik hou van de tijdswaas waarin we de bezoekers achterlaten. Is het oud of nieuw? Volgens mij is het vooral magie.
Lionel Jadot

Eind juni opende het viersterrenhotel Mix met bijhorende gym en wellness, twee 25 meterzwembaden, drie restaurants, bar, coworking én vergaderzalen. Eerder die maand was het al de beurt aan foodmarket Fox met dertien luxueuze eetstalletjes.

Ondertussen werd Souverain 25 volledig afgewerkt en opgeleverd en schittert het gebouw als nooit tevoren. Geniet via bovenstaande video mee van het vernieuwde iconische Royale Belge-gebouw of plan uw bezoek op www.mix.brussels