25 september 2015

PROJECT RINKKAAI (GENT) VAN CORES DEVELOPMENT, ALIDES EN NACARAT UITGEROEPEN ALS WINNAAR

Aan de Fabiolalaan, vlakbij het station Gent-Sint-Pieters, ontwikkelt het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf, sogent, een nieuw stadsdeel. Op de gronden van sogent komen voornamelijk woningen. In een volgende fase zal hier ook in ruimte worden voorzien voor een basisschool, een kindercrèche en een wijkpark. Voor de eerste fase werd een wedstrijd uitgeschreven. Het project Rinkkaai van het team CORES Development, Alides, Nacarat kwam als winnaar uit de bus.

Een dynamische stationsbuurt

De ontwikkeling van de gronden aan de Fabiolalaan kadert in de globale ontwikkeling van het project Gent-Sint-Pieters. In de onmiddellijke stationsbuurt zullen openbaar vervoer, wonen, werken en ontspannen hand in hand gaan.

Op zoek naar een private partner

Het deelgebied tussen de Fabiolalaan en de sporen, dat het dichtst aansluit bij de Blaarmeersen, wacht een nieuwe ontwikkeling. Sogent, eigenaar van de gronden, staat in voor de algemene coördinatie van het project.
Voor de realisatie ervan ging het stadsontwikkelingsbedrijf op zoek naar een private partner. Als resultaat van een ontwerpwedstrijd staat het project ‘Rinkkaai’ van het team CORES Development, Alides, Nacarat als eerste gerangschikt.

Wonen aan het park

Het ontwerp Rinkkaai voorziet in een 300-tal nieuwe woningen, ruimte voor buurtwinkels en buurtondersteunende diensten. Deze functies worden verspreid over zes gebouwen, waaronder twee woontorens.
Het ontwerp is gebaseerd op het paviljoenmodel. De gebouwen worden namelijk ingeplant in een groene omgeving, die de overgang moet vormen tussen de Blaarmeersen en het toekomstig Rijsenbergpark.

Tentoonstelling

Het ontwerp Rinkkaai wordt tentoongesteld in de Lokettenzaal van de Bank van de Arbeid, waarin nu sogent is gehuisvest (Voldersstraat 1, 9000 Gent).
Aan de hand van een maquette en simulatiebeelden komt het project tot leven.
De tentoonstelling is dagelijks gratis te bezoeken. Dat kan tijdens de kantooruren (van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag kunt u ze bezoeken tussen 11 en 18 uur.

(Persbericht sogent, 25/09/2015)