19 oktober 2023

Een nieuwe groene long in het centrum van Mol

Centraal in Zillelande komt een nieuw buurtpark van meer dan 10.000 m². Het park vormt het sluitstuk van een groene vinger die vanaf de Netevallei tot aan de spoorweg loopt en vormt een meerwaarde voor de nieuwe en huidige bewoners van de noordelijke stationswijk.

In het hart van het park schittert de blikvanger van de site: een wondermooie vijver. Deze waterpartij ziet er niet alleen mooi uit, ze vormt ook een paradijs voor fauna en flora én stimuleert de biodiversiteit op de site. Bovendien fungeert de vijver als wadi, die het overtollige water opvangt en op natuurlijke wijze in de grond laat infiltreren. Zo draagt hij aanzienlijk bij aan de klimaatbestendigheid van het project

We kozen vooral voor bloemen en planten met verschillende bloeiperiodes. Zo geniet u het hele jaar door van een levendig uitzicht, tot in de winter toe.

Het glooiende landschap van de parktuin biedt een kleurrijk palet aan inheemse planten die kenmerkend zijn voor de Kempense zandgronden Er wordt vooral gekozen voor bloemen en planten met verschillende bloeiperiodes. Zo kan er het hele jaar door genoten worden van een levendig uitzicht, tot in de winter toe. De waardevolle bestaande bomen blijven waar mogelijk bewaard en worden aangevuld met enkele prachtige nieuwe exemplaren.

Aansluitend op het buurtpark bevindt zich een charmante groenzone, exclusief voor bewoners. Het privéterras van de gelijkvloerse appartementen grenst aan deze collectieve groene ruimte, maar dankzij de subtiele afbakening kan er in alle privacy genoten worden van de gezonde buitenlucht en het zonnetje.