15 september 2021

IS HET BULLETKREDIET INTERESSANT OF NIET?

Wat is het?

Een bulletkrediet — ook wel (einde)termijnkrediet — is een hypothecaire lening waarbij je tijdens de looptijd enkel rente betaalt en dus geen kapitaal aflost. Verwacht je in de toekomst een significante uitbetaling en overweeg je te investeren in vastgoed? Dan kan dit type krediet zeker iets voor jou zijn.

Jouw geld blijft onaangetast

Bij een bulletkrediet los je maandelijks een veel lager bedrag af dan bij een klassieke lening en betaal je het kapitaal in één keer terug op de eindvervaldag van de lening. Deze financiële vrijheid zorgt ervoor dat je over bijkomende investeringsmogelijkheden beschikt. Je kan tot zo’n 85 procent van de aankoopprijs van de nieuwe eigendom via een bulletkrediet ontlenen. Volledig kapitaalbedrag na afloop De bewuste ‘bullet’ is dat je na de looptijd het volledige bedrag in één keer op tafel moet leggen. Banken willen uiteraard zekerheid dat je daarin zal slagen en vragen daarvoor het nodige bewijs. Het is de taak van de bank om erover te waken dat klanten een lening aangaan waarvan de terugbetaling haalbaar is. Door het hogere risico vraagt de bank daarnaast ook strengere waarborgen. Het rentetarief ligt hoger dan bij een traditionele lening en ook de aktekosten vallen hoger uit, want het krediet wordt door een hypothecaire inschrijving gewaarborgd.

Interessant voor tweede eigendom

Voor de aankoop van de eigen gezinswoning is het bulletkrediet niet aangewezen. Bij de aankoop van een tweede verblijf of opbrengsteigendom is dat wel vaker het geval. In het voorbije covidjaar zagen kredietinstellingen de vraag sterk toenemen. Dit type krediet is bedoeld voor een bepaald type klanten. Beleggers kiezen voor een bulletkrediet wanneer ze al over de middelen beschikken, maar die liever niet inzetten of pas wanneer ze zeker zijn dat het kapitaal op een bepaald moment zal vrijkomen. Denk aan mensen die zicht hebben op de uitbetaling van een groepsverzekeringsbonus. Of je nu opteert voor een traditionele lening of een bulletkrediet, het gouden advies van CORES blijft: kies vastgoed dat rendeert.

Klaar om te investeren in vastgoed?
Ondek de CORES garantie en onze investeringsopportuniteiten.