31 januari 2024

Royale Belge genomineerd voor MIPIM en RES Awards

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om deze content te bekijken.

Het iconische Royale Belge-gebouw is genomineerd voor maar liefst 3 awards: ‘Best Conversion Project’ (MIPIM), ‘Best Mixed-use Project’ (MIPIM) en ‘Best Commercial Development’ (RES).

ALL-IN-ONE-HOSPITALITY CONCEPT

Royale Belge, oorspronkelijk ontworpen door René Stapels en Pierre Dufau, is een gedurfd voorbeeld van de luxueuze bedrijfsarchitectuur uit de jaren 60. Oorspronkelijk werd het gebouw ontwikkeld als hoofdkwartier van Royale Belge Insurance, vandaag voldoet het beschermde gebouw van meer dan 40.000 m² aan alle hedendaagse eisen, zonder aan erfgoedwaarde te verliezen en biedt het, naast kantoor- en coworkingruimte, een hotel met 180 kamers, een conferentiecentrum, een foodmarket, drie restaurants en een fitnesscentrum met binnen- en buitenzwembad.

Royale Belge

De impressionante nieuwe verticale hal stelt de ruimtes op de begane grond en de eerste en tweede verdieping met elkaar in verbinding en laat licht doordringen tot de kern van het gebouw.

Verticale hal Royale Belge

Samen met Urbicoon, Foresite en APE werkte CORES Development aan de reconversie van het imposante kantoorgebouw.  Het nieuwe Royale Belge-gebouw werd door Caruso St John Architects en Bovenbouw Architectuur ingebeeld en ontworpen, en in samenwerking met DDS+ uitgevoerd.

Vol spanning kijken we uit naar de finale van de 6de editie van de RES Awards die zal doorgaan op 22 februari in Brussel. Op 14 maart volgt de MIPIM Awards Ceremony in Cannes.

www.mipimawards.com

www.resawards.be